Bleken

Verkleuren van de tanden en kiezen kan meerdere oorzaken hebben. Door aanslag van bijvoorbeeld  koffie, thee, wijn en roken kunnen de tanden donkerder worden. Ook de aanwezigheid van tandsteen kan de tanden donkerder laten lijken. Deze uitwendige verkleuringen kan de tandarts of mondhygiënist door een professionele gebitsreiniging verwijderen.

Toch is de kleur van tanden en kiezen bij iedereen verschillend. De een heeft wittere tanden dan de ander. Gedurende uw leven zal de kleur van uw tanden ook veranderen, wat tot gevolg heeft dat de tint van het gebit donkerder wordt. Deze verkleuring doet zich in de loop der jaren voor en is een natuurlijk proces.

Als u niet tevreden bent met de kleur van uw tanden en kiezen, kan bleken een mogelijkheid zijn om de kleur van de tanden en kiezen witter te maken. Bespreek met uw tandarts of bleken voor u een optie is.

In onze praktijk wordt gebruikt gemaakt van de thuisbleekmethode. Hierbij bleekt u uw tanden en kiezen thuis, door middel van een bleekgel in een op maat gemaakt 'bleek-bitje'. Voor de thuisbleekmethode maken wij tijdens een eerste afspraak afdrukken van uw boven- en onderkaak om dunne 'bleek-bitjes' te maken. Deze bitjes worden zo gemaakt dat er ruimte zit voor een bleekgel op de plaatsen waar de tanden gebleekt moeten worden.

Tijdens een tweede afspraak krijgt u alle instructies bij de bitjes en de bleekgel (6% waterstofperoxide). De bitjes dienen thuis minimaal 6-8 uur ’s nachts gedragen te worden. Na 5 tot 10 keer dragen bereiken de meeste mensen de door hun gewenste kleur.

Voor meer informatie kunt u de folder op de website van het Ivoren Kruis bekijken, of een afspraak maken met uw tandarts om de mogelijkheden te bespreken.

Hier vindt u het instructieformulier dat wij meegeven aan onze patiënten die gaan bleken.

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg